REELS – Upoznajte format kratkih videa na Instagramu

instagram-reels

Reels služi kao kreativan format za dijeljenje kratkih videa sa publikom s ciljem da se zadrži postojeća i privuče nova publika.

Riječ je o snimanju i objavljivanju kratkih videa duljine do 30 sekundi uz dodavanje popularne glazbe te različitih filtera i efekata. Stvaratelji Reels imaju mogućnost izabrati glazbu po svojem ukusu (vlastiti ili tuđi audio snimak). Reels se može ubrzavati ili usporavati ovisno o ideji koju predstavlja.

Cilj Reelsa je potaknuti ljude na reakciju i dijeljenje

Svaka objava treba imati svrhu, nešto čime ćemo privući pratitelje ili nešto čime ćemo slučajne gledatelje Reelsa potaknuti na pregledavanje još sadržaja. 

Reels vrlo često koriste mnoga poduzeća kao marketinški alat u prezentiranju svojih proizvoda. Njime se na zabavan način želi potaknuti kupce na kupnju proizvoda.  

Stvaranje Reels videa ponekad je kao snimanje pravog filma

Potrebno je isplanirati sam tijek videa, zapisati sve zamišljene scene, podijeliti uloge. Prilikom kreiranja sadržaja treba pripaziti da je sadržaj centriran – video, tekstovi i sve ono što se želi istaknuti treba smjestiti na samu sredinu videa.

Često je potrebno neke scene snimiti više puta kako bi se dobio video snimak željene kvalitete. Prije objave Reelsa bilo bi dobro provjeriti snimljeni sadržaj s osobama od povjerenja koje će dati iskreno mišljenje o videu. 

Svaki stvaratelj Reelsa trebao bi pratiti svoj napredak na način da s vremena na vrijeme odgleda svoje stare uratke. Ukoliko se pokaže da stari sadržaj nije dovoljno kvalitetan, uvijek ga se može ukloniti, tj. obrisati.

Trebate li dodatne savjete oko snimanja kreativnog sadržaja, i za to nam se možete obratiti.

Podijeli: