PRIČA O ZMAJČEKU

KRATAK OPIS PROJEKTA:

Priča o zmajčeku će edukacijama, infografikama i izradom dekice sa ilustracijama osnažiti mlade majke i prvorotkinje (osobiti one iz ranjivih skupina društva) u kvalitetnijoj brizi za dojenčad.

Nedovoljnom edukacijom ili nedostupnošću informacija roditelji nisu ni svjesni da kod djeteta postoje različita stanja (hipertonus, hipotonus mišića) koji se mogu lako ispraviti ako se uoće na vrijeme, te koliko je važno dojenje, cjepljenje i pravilno podizanja, prematanja djeteta tzv. baby handeling. Kako bi svim mladim majkama i prvorotkinjama olakšali prvu godinu života djeteta projektom će se osmisliti 5 različitih infografika koje će jednostavnim slikama objašnjavati način brige o dojenčetu

 

Dekica „Priča o zmajčeku“ koja će se izraditi u sklopu projekta će imati trostruku funkciju:

  1. Zaštita zdravlja djeteta jer će se dekica besplatno dijeliti prvorotkinjama i majkama slabijeg imovinskog stanja. Dekica će biti izrađena od OEKO-TEX tkanine s jedne strane, te tople Minky tkanine sa druge strane (dimenzije 100*75 cm) te je namijenjena omatanju i utopljavanju bebe.
  2. Informiranje mladih majki i prvorotkinja. S jedne strane dekice bit će otisnuta ilustracija „Priča o zmajčeku“ gdje će kroz sliku biti elementi kontrole za pravilan razvoj djeteta do 6 mjeseci života poput visine, težine, mjeseci starosti, obavezna cjepiva, liječničke kontrole, broj hranjenja/dojenja i sl.)
  3. Dekica „Priča o zmajčeku“ će se ujedno koristiti i u promotivne svrhe grada Čakovca i Međimurske županije kao inovativan proizvod jer će kroz ilustraciju približiti znamenitosti naše regije

 

Ukupna vrijednost projekta: 80.000,00 kn

Razdoblje provedbe: 01.01.2020.-.31.12.2021.

Donatori: Međimurska županija, Grad Čakovec, Središnji državni ured za demografiju i mlade

 

CILJ PROJEKTA:

Osnažiti mlade majke i prvorotkinje u kvalitetnijoj brizi za dojenčad.

 

GLAVNI REZULTATI PROJEKTA:

  1. Izrađeno istraživanje o problemima mladih majki i prvorotkinja kod brige o dojenčetu 
  2. Dizajnirano 5 infografika 
  3. Poslan poziv Centrima za socijalnu skrb i Crvenim križevima o potrebi za dekicama
  4. Izrađeno 300 dekica „Priča o zmajčeku“
  5. Tiskano 5000 komada infografika 
  6. Promocija i distribucija rezultata ( 300 dekica, 5000 infografika)