Točka pokrića

knjigovodstvo-tocka-pokrica

Točka pokrića govori koliko jedinica proizvoda/usluga treba prodati, najčešće u jednom mjesecu, kako bi se pokrili svi fiksni i varijabilni troškovi. 

Jednostavno izračunajte točku pokrića

Točka pokrića računa se putem sljedeće formule:

Točka pokrića = Fiksni troškovi / prodajna cijena – varijabilni troškovi

Ako vam ispadne, na primjer, da trebate prodati 10 usluga savjetovanja, a konkurent kroz mjesec proda 5, tada možete smanjiti troškove ili povećati cijenu ili odustati od pothvata.

Da biste mogli izračunati točku pokrića potrebno je imati definiranu prodajnu cijenu proizvoda ili usluge, sve mjesečne fiksne i varijabilne troškove.

Fiksni i varijabilni troškovi

Troškovi poslovanja mogu se dijeliti na fiksne i varijabilne.

Fiksni troškovi su konstantni mjesečni/godišnji troškovi koji se pojavljuju u poduzeću bez obzira na to prodali vi nešto ili ne. Najčešći primjeri fiksnih troškova su:

  • najam
  • režije
  • telefon
  • knjigovodstvo
  • plaća menadžmenta i zaposlenih
  • osiguranja
  • putovanja
  • promocija poduzeća
  • održavanje opreme
  • amortizacija
  • uredski troškovi i sl. 

Varijabilni troškovi su direktno vezani uz proizvod ili uslugu.

Najčešći primjeri varijabilnih troškova su:

  • sirovina i materijal
  • varijabilni dio plaće zaposlenika
  • drugi dohodak
  • vanjske usluge izrade proizvoda ili obavljanja usluge
  • roba
  • potrošni materijal
  • ambalaža i sl.

Ako imate više proizvoda ili usluga morate pretpostaviti koji postotak kojeg proizvoda planirate prodavati s obzirom na potražnju.

Primjer izračuna

Prodajna cijena mesnog i vege menija je 40,00 kn po komadu. Varijabilni troškovi mesnog menija su 10,40 kn, a vege 8,00 kn, dok su fiksni mjesečni troškovi 46.383,00 kn. Pretpostavljamo da ćemo prodavati mesni meni u 60% slučajeva, a vege 40%.

NazivMjesečni postotak prodajeIzračun točke pokrićaIznos točke pokrića tj. minimalna mjesečna prodaja
Mesni meni60%(46.383,00*60%)/40,00-10,40) = 27.829,80/29,60940 kom
Vege meni40%(46383,00*40%)/(40,00-8,00) = 18.553,20/32,00580 kom

Ovim izračunom smo dobili da moramo mjesečno prodati najmanje 940 komada mesnog menija i 580 komada vege menija kako bi pokrili sve troškove poslovanja.

Potrebna vam je dodatna pomoć u izračunu vaših fiksnih i varijabilnih troškova, odnosno točke pokrića?
Kontaktirajte nas s povjerenjem.

Podijeli: