Što je impact measurement project?

cimbenici-mjerenja-utjecaja
The Impact Management Project (IMP) započinje svoje djelovanje u 2016 kao globalni forum za kreiranje jedinstvenog načina mjerenja, procjene i izvještavanja o utjecaju na ljude i planet. 

Kroz ovo razdoblje okupio je različite dionike privatnog, civilnog i javnog sektora u pronalaženju jedinstvene metodologije za mjerenje utjecaja. 

Njihova teorija se zasniva na sljedećem: sve organizacije imaju utjecaj na ljude i planet, bilo da su pozitivne ili negativne, namjerne ili slučajne. Kroz 5 čimbenika utjecaja, organizacija MOŽE identificirati koji im je utjecaj najznačajniji. 

Ovo je 5 čimbenika utjecaja

  • Što nam govori kojim ishodima doprinose aktivnosti organizacije (bilo da su pozitivne ili negativne) te koliko je taj ishod značajan za dionike, odnosno što se njima mijenja.
  • Tko nam govori koji dionik je doživio promjenu.
  • Koliko nam govori broj dionika koji su doživjeli promjenu, koliko je ta promjena bila značajna za njih i kako dugo je promjena trajala.
  • Doprinos nam govori koji utjecaj na promjenu dionika su imale naše aktivnosti, a koje bi se promjene njima svejedno desile.
  • Rizik je vjerojatnost da će utjecaj biti drugačiji od očekivanog.

Tri tipa utjecaja organizacije

Isto tako, ovisno o njihovoj motivaciji, organizacije mogu imati 3 tipa utjecaja: A, B ili C.

  • A – Minimalni utjecaj kojim organizacije djeluju kako nebi naštetile svojim dionicima. Primjer mogu biti smanjenje ekološkog otiska ili davanje fer plaće svojim zaposlenicima.
  • B – Osim minimalnog utjecaja organizacija želi i aktivno doprinijeti razvoju dionika. Primjerice, mogu educirati zaposlenike svojih partnera ili prodavati “zdravije” proizvode. 
  • C – Organizacije koriste svoje kapacitete da bi doprinjeli rješavaju društvenih ili ekoloških problema. Primjer zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Nakon definiranje tipa utjecaja, navedeni se provlače kroz 5 čimbenika utjecaja.

Predložak mjerenja utjecaja kroz 5 čimbenika možete pronaći ovdje.

Za više informacija nas slobodno kontaktirajte.

Podijeli: